divendres, 14 d’octubre del 2011

6. CONCLUSIONS

Com a conclusió podríem dir que el Palau de Cnossos, com exemple de l’Arquitectura Civil de l’illa de Creta en època Minoica,(3.000 ane. – 1.100 ane.) és el resultat d’una maduració constructiva, que va lligada a la morfologia del terreny i a un creixement orgànic. En aquesta època se configuren una sèrie de construccions,  que se van desenvolupant per les necessitats del moment, dirigides per una societat pacífica i comerciant.
 Aquestes característiques socials  també són un reflex en la tipologia constructiva on no trobam recintes emmurallats, com també és desenvolupa una tipologia d’Art, més naturalista on la quotidianitat i sobre tot la figura del Brau com animal sagrat hi és present al igual que la fauna marina del Egeu. Característica poc comú a la majoria d’expressions plàstiques del època en civilitzacions coetànies.
En quan a la reconstrucció del Palau de Cnossos, per Sir Arthur Evans, cal recordar que és una reconstrucció amb estil, característica del època,  la qual cosa a dia d’avui seria impensable aquest tipus de reconstruccions on com a molt estaria  permès l’Anastilosi.
En definitiva el Palau del Rei Minos que tanta literatura ha generat al seu voltant, és un magnífic exemple de construcció que va influir a civilitzacions properes de la seva l’època i que encara és un enigma en les seves fonts escrites, que ens podrien desvetllar els secrets més profunds d’aquesta meravellosa civilització.